IRIZIriz Facelift 2019 dengan reka bentuk baharu dan dilengkapi ciri-ciri pintar ini telah dipertontonkan kepada media pada Februari dan Mac yang lalu. Ia turut diperlihatkan kepada pelanggan terpilih semasa acara yang diadakan pada hujung minggu di beberapa cawangan Proton.
Reka bentuk baharu kedua-dua model ini mendapat sentuhan dari kumpulan Reka Bentuk Proton dan pereka- pereka dari studio reka bentuk Geely lain di seluruh dunia. Antara ciri rekaan baharu yang diterapkan adalah elemen busur (Ethereal Bow) corak berbentuk anyaman (Infinite Weave) yang menghiasi jeriji hadapan, bampar hadapan dan belakang serta rekaan rim aloi baharu.
Kelebihan Proton Iriz diserlahkan lagi dari segi keselamatan dengan mendapat 5 star rating daripada Asean NCAP. Penggunaan minyaknya pula amat menjimatkan iaitu hanya 12 sen per kilometer untuk 1.6 cc  . Anda hampir tidak percaya apabila kereta kecil ini dilengkapi dengan teknologi canggih seperti Electronic Stability Control , Traction Control system , Anti-Lock Braking System (ABS+EBD), Brake Assist dan Hill-Hold Assist pada semua variants . Teknologi ini kebanyakkannya terdapat pada kereta-kereta mewah dan bertaraf tinggi sahaja.

Kepuasan ketika pandu uji membuatkan anda yakin dan teruja untuk memiliki Proton Iriz ini. Kepantasannya untuk memecut pada selekoh tanpa keraguan membuatkan anda berasa selamat ketika memandunya. Ruang dalamannya pula kelihatan agak selesa untuk keluarga sederhana mampu menambat hati seisi keluarga. Jika ditanya sama ada model ini betul-betul memuaskan hati pemiliknya, sudah tentu pasti.Proton Iriz sekitar kota kinabalu Sabah

Berminat hubungi official sales advisor sabah 0138733343 (aLFFiaN)
www.myproton2u.com


1 comment: